Tulum Peyniri

Yöresel lezzetler arasında yer alan tulum peyniri coğrafi tescile sahiptir. Koyunların sütünden elde edilen bir süt ürünüdür. Kendine has yapısı ve tadı ile oldukça geniş kitlelere hitap eder. Kahvaltılarda ve tariflerde kullanımı tercih edilen peynir hayvan postunun içerisinde dolgunlaştırılır. Oldukça emek harcanarak elde edilen peynirin tadı diğer peynirlere göre daha farklı tada sahiptir.

Tulum Peyniri Nasıl Üretilir?

Doğal ortamlarında yetişen hayvanların sütü sağılır ve süzülür. Sütün mayalanmasından sonra tekrar süzülme işlemi yapılarak bir gece dinlendirilir. Büyük torbalar içinde bekletilen peynirler, suyu tamamen süzülene kadar beklenir ve kapalı kaplara alınır. Kap içinde parçalanan peynire tuz eklemesi yapılır. Büyük torbalara basılan peynirler yaklaşık 10 gün kadar bekletilir ve eşsiz tulum peyniri üretilmiş olur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Deneme Bonusu Veren Siteler Forum

İstanbul Metal İşleme

Hızlı Casino