Hurma
Hurma meyvesi 15 farklı mineral ve vitamin barındıran dolayısıyla tüketilmesi ile birlikte pek çok farklı fayda sağlayan bir meyvedir. Sodyum, potasyum, kalsiyum, demir, magnezyum açısından oldukça zengin olan ve bunların yanı sıra A, C, B6, B12 ve D vitamin ve mineralleri de bulunduran hurma , özellikle iftar sofralarında yaygın olarak tercih edilir. İftar sofralarında yaygın olarak terk edilmesini sağlayan en önemli özelliği ise gün içerisinde aç kaldıktan sonra tüketildiği takdirde kaybedilen vitamin ve mineralleri geri kazanmaya yardımcı olmasıdır.
Diyet esnasında tatlı ihtiyacını karşılamak amacıyla da kullanılan hurma farklı çeşitleri olan bir meyvedir. Lezzetli bir tada sahip olması pek çok farklı tatlının yapımı esnasında kullanılan bir hammadde olmasını sağlar.
Yorumlar
Yorum Gönder